De Dorn-methode en Breuss-massage.


Dorn: de zachte ruggenwervel- en gewrichtcorrectie methode met behulp van de Dorn/Breuss-methode kunnen vele klachten als gevolg van beenlengteverschil, scheefstand van ruggenwervels, nekwervels en dislocatie van gewrichten behandeld worden. Rugpijn en nekklachten verdwijnen op een eenvoudige snelle manier.

Dorn-therapie is een natuurgeneeskundige manuele behandeling die zijn oorsprong vindt in Duitsland. De Dorn-methode is in Duitsland reeds een wijdverbreide erkende heilpraktiker methode en begint in Nederland ook zijn plaats te veroveren. De Dorn-methode werkt zonder medicijnen.

Rugpijn en nekklachten zijn veel voorkomende klachten in de huidige maatschappij waarin mensen veel achter de computer zitten, lang autorijden en meer stress hebben dan ze aankunnen. Met de Dorn-methode kunnen een groot aantal rugpijnklachten, ook die al langere tijd aanwezig zijn, effectief opgelost worden.

Doordat er in de beweging correctie van de ruggenwervels en gewrichten plaatsvindt, is de Dorn-therapie een zachte effectieve behandeling. Dorn-therapie is daarom ook zeer geschikt voor mensen die niet (de vaak pijnlijke weg) naar de "kraker" willen bewandelen. Dorn-therapie is een samenwerking tussen behandelaar en cliënt, van druk uitoefenen en beweging.

Dorn-therapie is eenvoudig en effectief in het opheffen van gewrichtsblokkades, scheve wervels, scheve wervelkolom, bekkenscheefstand en beenlengteverschil, waardoor klachten van rug-, nek- en hoofdpijn, verdwijnen.

Hoe gaan we te werk? Beenlengteverschil kan bekkenscheefstand, si-gewrichtspijn en verschoven wervels veroorzaken. We beginnen dus met correctie van het beenlengte verschil en de beengewrichten. Daarna controleren we 1 voor 1 het SI-gewricht.

Afb Dorn Wervelkolom
Afb Dorn Beenlengte verschil

Breuss-massage.


Meestal vindt na de correctie een afsluitende Breuss-massage plaats, waarbij de hele rug behandeld wordt.


Massageolie bij Dorn/Breuss-methode.


Zowel bij de Breuss-massage als de Dorn behandeling is St. Jansolie de te gebruiken olie. De verwarmde olie helpt bij het soepeler maken van de tussenwervelschijven en verminderen van de spierspanning. De Dorn-therapie beoogt zo op een zachte wijze het terugbrengen van wervels en gewrichten in hun ideale situatie. Door het combineren van de Breuss-massage met de Dorn-methode draagt deze behandeling zorg voor een vollediger verbetering van de gewrichten en de ruggenwervelpositie.

© 2011 Praktijk EMARE Heerlen (Limburg)
Webdesign door Jef Lemmens; jlmultimedia@kpnmail.nl