Oorreflex en oorkaarsen.


Dat wat voor hand- en voetreflexologie beschreven is, blijkt ook op de oren van toepassing. Ook de studie van de oorschelp stamt namelijk uit de Grijze Oudheid. De oorschelp was toentertijd al in kaart gebracht, maar van deze kaarten is niets meer terug te vinden. In de 19e eeuw werd deze behandelmethode opnieuw uitgevonden maar echt uitvoerbaar werd dit pas in de tweede helft van de 20 eeuw, zo rond 1960 toen de neuroloog en neurochirurg Dr. Nogier uit Lyon, Frankrijk, een nieuwe kaart ontwikkelde. Deze kaart werd echter nooit gepubliceerd. In 1959 werden "zijn" oorreflexpunten door het ooracupunctuuronderzoeksteam uit Duitsland vergeleken met de kaarten uit China en Japan. Hier werden zowel overeenkomsten als verschillen ontdekt en zijn er 2 basiskaarten ontwikkeld, waardoor het een zeer precieze, wetenschappelijke en bruikbare methode is geworden.

Afb Oorbaby

De oorkaarsentherapie Is een apart onderdeel van oorreflexologie. Deze therapie is oorspronkelijk afkomstig van de Hopi indianen uit Zuid-Amerika. Oorkaarsen zijn opgerolde strookjes linnen of katoen, gedrenkt in bijenwas en geneeskrachtige kruiden. Vroeger was dit alleen iets waarmee de medicijnmannen mochten werken. Tegenwoordig zijn oorkaarsen door goed opgeleide therapeuten te gebruiken als een prima behandelmethode voor bijvoorbeeld het losmaken en verwijderen van oorsmeer (pijnloos alternatief voor het uitspuiten van de oren!), het behandelen van oorpijn, oorsuizen, oortintelingen, neus- voorhoofd- bijholtes en of keelontstekingen. Pijnloze vervanging voor het oor-uit-spuiten. Veilig voor kinderen.

Tevens voor het behandelen van verkoudheid, loopneus, hoofdpijn, migraine, nervositeit, stress en slaapproblemen. Kortom, een scala aan ziektebeelden "in het hoofd".

Oorkaarsen-therapie is een oeroude therapie van natuurvolken als de indianen, chinezen en andere Aziatische volken. Het heeft direct een bevrijdend lichtergevoel in het hoofd.

De oorkaarsen die ik gebruik zijn met de hand gemaakt van natuurzuiver linnen en werkzame geneeskrachtige kruiden volgens oeroud recept van de Hopi indianen (Biosun).
Afb Oorkaars Afb Biosun logo

Tijdens de behandeling ligt de cliënt op zijn/haar zij en worden de oren één voor één behandeld. De oorkaars brand 10-15 minuten. De cliënt ervaart een diepe ontspanning door de weldadige warmte en een knisperend geluid van de oorkaars.

Afb Oorkaarsen
© 2011 Praktijk EMARE Heerlen (Limburg)
Webdesign door Jef Lemmens; jlmultimedia@kpnmail.nl