Oorreflex en oorkaarsen vervolg.


Contra-indicaties:

*epilepsie.
*in geval van een allergische reactie.
*geperforeerd trommelvlies.
*(uitwendige) oorontsteking.
Bij de oorkaarsen therapie stimuleert het branden van de oorkaars de doorbloeding en lymfestroom in oren, keel, neus- en bijholten. Op deze manier werken ze goed in op de diep in het oor liggende accupunctuur punten, het trommelvlies, het middenoor en het evenwichtsorgaan. Door trilling van de stijgende lucht, als gevolg van de beweging van de vlam geeft dit een lichte massage van het trommelvlies en de gehoorgangwanden waardoor de doorbloeding gestimuleerd wordt.

Oorkaarsen therapie is niet geschikt voor personen met geperforeerd trommelvlies (kan infectie veroorzaken) en epilepsiepatiënten (het vlammetje kan een epilepsieaanval opwekken).

Bij een behandeling worden altijd beide oren behandeld. Bij acute gevallen worden maximaal 7 dagen de oren dagelijks behandeld. Bij chronische aandoeningen kan volstaan worden met 1 tot 3 keer per week. Tijdens het branden van de oorkaars hoor je een ruisend of knisperend geluid en voel je een weldadige warmte, die diep in je binnenste doordringt. Eén oorkaars brandt circa 10 minuten. Nadat beide oren behandeld zijn, wordt de behandeling afgesloten met een lymfemassage aan het hoofd en de nek. Dit ondersteunt het uitscheiden van de afvalstoffen die tijdens de behandeling losgemaakt zijn.

© 2011 EMARE
Webdesign door Jef Lemmens; jlmultimedia@kpnmail.nl