Tenen Lezen.


De Nederlanders Margriet en Imre Somogyi hebben vanaf de jaren 70 wereldwijd onderzocht wat tenen weerspiegelen. Uiteindelijk hebben zij dit in boekvorm de wereld in gebracht.


Afb Boeken Tenenlezen

Tenen lezen is een kennissysteem dat het mogelijk maakt karakter, persoonlijkheid en gedrag te analyseren door de stand en de vorm van tenen te interpreteren.


Waar is het op gebaseerd.

Tenen lezen gaat uit van het holistische principe. Lichaam en geest vormen een onlosmakelijk geheel en dus kun je in een deel (de tenen) het geheel (de persoon) weerspiegeld zien. Dit principe vindt men o.a. bij voetreflexologie, handleeskunde, ooracupunctuur en gelaatsdiagnostiek.

Afb Tenen lezen

De rechtervoet geeft het mannelijk, verstandelijk handelen weer. Denken, redeneren en plannen.
De linkervoet geeft alle vrouwelijke intuïtief ingegeven emoties weer.
Zaken als intuïtie, impulsief en gedachteloos reageren zijn hier aan de orde.

ETHER: grote tenen keelchakra
LUCHT: tweede tenen hartchakra
VUUR: derde tenen navelchakra
WATER: vierde tenen sacrale chakra
AARDE: vijfde tenen basis chakra


Voor wie?

Tenen lezen is er voor iedereen die nieuwsgierig is. Voor mensen die van tijd tot tijd even stil willen staan bij de dingen die ze doen en de keuzes die ze maken. Kortom: voor iedereen die dicht bij zichzelf wil blijven.


Wat kun je er mee?

Tenen lezen is praktisch en direct toepasbaar op verschillende gebieden:

Jezelf leren kennen.

Tenen lezen is een geschikte methode om zelfkennis op te doen. Het biedt je inzicht waar voor jouw kansen liggen en eventuele valkuilen. Zo kan het je ondersteunen bij het nemen van beslissingen. Tenen lezen helpt je om vanuit jouw eigen kwaliteiten en kracht keuzes te maken die bij jou passen.

Relaties.

Tenen lezen biedt handvatten voor het versterken van relaties. Inzicht in jouw eigen persoonlijkheid en die van de ander kan leiden tot meer wederzijds begrip en respect.

Hulp bij opvoeding.

Tenen lezen is een welkome hulp bij opvoeding. Wanneer opvoeders inzicht krijgen in hun kind kunnen zij bewustere keuzes maken die aansluiten bij het kind en zijn ontwikkeling.

Beroep/opleiding.

Tenen lezen geeft jou informatie die van grote waarde kan zijn voor keuzes die je maakt op het gebied van opleiding of beroep.

Hulpverlening.

Tenen lezen biedt hulpverleners handvatten om zorg op maat te leveren aan de mensen die aan hun zorg zijn toevertrouwd.

© 2011 Praktijk EMARE Heerlen (Limburg)
Webdesign door Jef Lemmens; jlmultimedia@kpnmail.nl